Våre hovedprodukter:

DLRO10HD (Heavy Duty) - LavOhm-meter

DLRO10HD fra Megger har robust design og mulighet for måling med lav eller høy effekt. Mål opp til 250mohm ved 10A teststrøm og opp til 2,5ohm ved 1A!

En spesiell fordel med dette instrumentet er muligheten for å velge om målingen skal utføres med lav eller høy effekt. Dette gir nye muligheter der en ønsker å varme opp et svakt punkt eller lade opp store induktanser.

 • Teststrøm opptil 10A DC
 • Oppløsning 0,1µohm
 • Måleområde 0 til 2500 ohm
 • Høy nøyaktighet ±0,2%
 • Rask og enkel i bruk
 • Drives med nettspenning eller batterier
 • Robust, portabelt instrument, IP54 / IP65
 • Stort LCD display med bakgrunnsbelysning
 • Automatisk måling i begge strømretninger
 • Begrenser effekten til 250mW, unngår skadelig oppvarming av testobjektet (kan overstyres)
 • Bryter for valg av ulike tester
 • Leveres med måleledninger (prober) eller Kelvin clamps

 

DLRO10HD har ny design i forhold til DLRO10, men kjennes igjen på Meggers standardkasse i plastfiber. Det robuste instrumentet kan benyttes så vel ute i felten som inne på verkstedet. DLRO10HD har høy nøyaktighet og er enkel å bruke. Det innebygde batteriet lades fra nettet, men selv med utladet batteri kan instrumentet straks brukes fra nettet. Lik de andre modellene i DLRO10 serien er DLRO10HD når den benyttes med de riktige testledningene, normert for CATIII, 600V i overensstemmelse med IEC61010.

 

Instrumentet som er bygget inn i en robust koffert har lav vekt og er enkel å ta med seg. Med lokket lukket tilfredsstiller kapslingen IP65. Med åpent lokk og drift fra det innebygde batteriet, har du en beskyttelse tilsvarende IP54. Betjeningen av DLRO10HD er enkel med store vendere og et lyssterkt display som kan leses på god avstand. Med en oppløsning på 0,1µΩ og en nøyaktighet på 0,2%, samt ekstra funksjon for bruk på induktanser, har DLRO10HD et allsidig bruksområde som spenner fra måling på sveisepunkter til å verifisere viklingsmotstand i store motorer og transformatorer.

 

For å gjøre instrumentet mest mulig fleksibelt og egnet for variabelt bruk, har det blitt konstruert slik at du kan velge om målingen skal utføres med lav eller høy effekt. Med høy effekt kan du måle 250mΩ med 10A eller 2,5Ω med 1A. Dette gir selvsagt nye muligheter der en ønsker å varme opp et svakt punkt eller lade opp store induktanser. Det lave effektområde har en begrensing på 250mWatt slik at det er egnet for bruksområder der det ikke er ønskelig å varme opp testobjektet.

 

DLRO10HD har 5 forskjellige testmuligheter. Normalt trykker du bare på ”Test” knappen. Instrumentet verifiserer kontakt med alle 4 målepunktene og mater deretter strøm i den ene retningen og så i den andre før den viser resultatet på displayet. I automatisk funksjon starter målingen så snart testpinnene har kontakt. Automatisk funksjon kan også kjøres i ”Undirectional mode”. Det vil si at teststrømmen kun går en vei gjennom testobjektet. Det forkorter tiden målingen tar, men termoelektriske spenninger mellom ulike metaller i skjøter og liknende vil kunne gjøre målingen mindre nøyaktig. Kontinuerlig måling vil si at instrumentet gjør målinger hvert 3 sekund på samme testobjekt. Induktiv måling vil si at målingen er tilpasset motorer, transformatorer og andre induktive belastninger og måler med 10A i opptil 60 sekunder.

 

DLRO10HD fra Megger leveres som standard med et sett måleledninger av høy kvalitet. På hvert håndtak sitter to målespisser for spenning og strøm. Ved slike nøyaktige målinger er det viktig at strømmen mates via separate kontakter og at spenningen måles på testobjektet, såkalt firepunkts måling. Megger leverer også måleledninger med klyper.

© Copyright 2021 Tormatic AS.
Publiseres med eRedaktør